PONIEDZIAŁEK - 22.03.2021
ŚNIADANIE
- kawa Anatol z mlekiem
- pieczywo mieszane z masłem
- polędwica
- sałata
- pomidor malinowy
Alergeny: 1,7,10,11
II ŚNIADANIE
- herbata malinowa
- budyń waniliowy polany musem malinowym
- winogrono
Alergeny: 1,7,10
OBIAD
- zupa z czerwonej soczewicy
- kasza gryczana
- karkówka pieczona
- surówka z czerwonej kapusty i jabłka
- sok jabłkowo - porzeczkowy
Alergeny: 1,3,7,9
WTOREK- 23.03.2021
ŚNIADANIE
- płatki ryżowe na mleku
- bułka wiejska z masłem
- twarożek z brzoskwinią
- banan
Alergeny: 1,7,10,11
II ŚNIADANIE
- sok gruszkowy
- wafle ryżowe z miodem
- ananas
Alergeny: 1,7,10,11
OBIAD
- rosół z makaronem
- ryż na sypko
- potrawka z kurczaka
- marchewka juniorka z groszkiem
- kompot owocowy
Alergeny: 1,7,9
ŚRODA - 24.03.2021
ŚNIADANIE
- kawa Inka z mlekiem
- pieczywo mieszane z masłem
- pasta mięsna z suszonymi pomidorami
- ogórek kiszony
Alergeny: 1,3,7,10,11
II ŚNIADANIE
- herbata z dzikiej róży
- Panna Cotta polana musem truskawkowym
- gruszka
Alergeny: 1,7,10,11
OBIAD
- zupa gulaszowa
- naleśniki z tartym jabłkiem
- marchew do chrupania
- napar z mięty, miodu i cytryny
Alergeny: 1,7,9
CZWARTEK - 25.03.2021
ŚNIADANIE
- kakao
- pieczywo mieszane z masłem
- jajecznica ze szczypiorkiem
Alergeny: 1,7,10,11
II ŚNIADANIE
- herbata owocowa
- płatki kukurydziane polane jogurtem owocowym /własny wyrób/
Alergeny: 1,7,10,11
OBIAD
- zupa grochowa
- ziemniaki z zieleniną
- nagettsy
- mizeria
- kompot jabłkowy
Alergeny: 1,7,9
PIĄTEK- 26.03.2021
ŚNIADANIE
- kawa Anatol z mlekiem
- pieczywo mieszane z masłem
- pasta rybna z kiełkami z rzodkiewki
- pomidor malinowy
Alergeny: 1,3,7,11
II ŚNIADANIE
- herbata malinowa
- makaron muszelki polany jogurtem owocowym /własny wyrób//
- banan
Alergeny: 1,3,10,11
OBIAD
- zupa jarzynowa
- pierogi leniwe z cynamonem i masełkiem
- gruszka
- herbata z melisy
Alergeny: 1,3,7,9
Uwaga: Woda źródlana dostępna dla dzieci podczas całodniowego pobytu w przedszkolu.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.
WYKAZ ALERGENÓW
Informacja w sprawie zawartych w jadłospisie substancji i produktów powodujacych alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z Rozporzadzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r.
Legenda do jadłospisu:
1. Zboża zawierajace gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe,orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a takze produkty pochodne
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyzej 10 mg/kg lub 10 mg/litr
13. Łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne



